Gouden Twitter tips voor meer online resultaat

Meer resultaat uit Twitter

Echt resultaten boeken met Twitter? Wij geven je de gouden tip

In vorige blogberichten hebben we al meerdere tips en tricks gegeven voor het effectief inzetten van Twitter als zakelijk netwerk om jouw online activiteiten als ondernemer te versterken.

In deze tips heb je bijvoorbeeld kunnen lezen hoe je trending topics op Twitter kan gebruiken om een groter bereik te creëren op Twitter, hoe je humor kan gebruiken om meer op te vallen tussen de duizenden Tweets die Twitter gebruikers voorbij zien komen en hoe je Tweets altijd dubbel moet checken voor je deze plaatst, om Twitter fails te voorkomen. Deze tips dragen zeker bij aan een professionele inzet van Twitter als zakelijk sociaal medium, maar de échte gouden tip voor het succesvol gebruik van Twitter werd nog niet eerder in één van onze artikelen genoemd. Nu is het hoog tijd om ook deze tip te verklappen; en wel in dit artikel. Om echt te schitteren op Twitter, is het namelijk belangrijk dat je niet alleen professioneel en zakelijk bent, maar ook je persoonlijkheid laat zien. Dit wil zeggen dat je zakelijk en professioneel moet Twitteren, maar ook jezelf moet kunnen zijn op Twitter en persoonlijk contact moet maken met andere Twitter gebruikers. Typ dus geen standaard Tweets, maar voeg je eigen persoonlijkheid steeds een beetje toe aan jouw Tweets om echt persoonlijk contact te maken op Twitter. Zo kom je namelijk menselijk over, iets wat veel Twitter gebruikers erg belangrijk vinden. Je wil namelijk niet de Tweets lezen van een robot, maar van een mens. Hoe je ervoor zorgt dat jouw Twitter volgers je zien als mens en niet als robot, lees je in dit artikel.

Je persoonlijkheid tonen op Twitter: hoe doe je dat?

Nu vraag je je misschien af hoe persoonlijk je dan kan zijn op Twitter, om toch nog zakelijk over te komen. Veel ondernemers vinden het lastig om hun persoonlijkheid op Twitter door te laten schemeren en toch professioneel en zakelijk te blijven. Je gebruikt Twitter namelijk wel met een specifiek (zakelijk) doel, dus is het logisch dat je dit doel niet voorbij wilt gaan. Daarom is het belangrijk dat je je realiseert dat het laten doorschemeren van jouw persoonlijkheid op Twitter niet betekent dat je al je privégegevens in privé informatie op Twitter moet zetten, want dit zal zeker jouw zakelijke doel achter Twitter niet ten goede komen. Maar hoe ver kun je dan precies gaan met het doorschemeren van jouw persoonlijkheid op Twitter, zodat jouw persoonlijkheid bijdraagt aan het bereiken van jouw Twitter doelen? Dat is voor sommige ondernemers een lastig vraagstuk. Vaak vergt het wat tijd en test Tweets om erachter te komen wat wel gewaardeerd wordt door volgers, en wat minder of niet. Om je alvast op weg te helpen zodat je een houvast hebt in deze missie, geven we je hier wat tips.

Wees professioneel, maar word geen twitter robot

Vooral als je voor een grotere organisatie werkt, kan het lastig zijn om een persoonlijke twist aan een Twitter account toe te voegen. Het formuleren van persoonlijke Tweets is bijvoorbeeld al wat lastiger, omdat je geen Tweets kan sturen over zaken die alleen jou als persoon aangaan. Bijvoorbeeld: waar je als eigenaar van een eenmanszaak wél kan Tweeten over het heerlijke kopje koffie dat je gedronken hebt tijdens je meeting met klant X, kun je dit als eigenaar van of medewerker bij een grotere organisatie eigenlijk niet doen. Dit omdat je Tweet namens een merk en niet namens jezelf. Maar wat voor Tweets kun je dan wel sturen in naam van de organisatie om jouw Twitter account toch wat persoonlijker te maken? In plaats van een Tweet over een heerlijk kopje koffie, kun je voor een grotere organisatie wel Tweeten over een personeelsuitje of de inzet voor een goed doel. Ook als je naar een interessant congres bent geweest, een interessante presentatie hebt bijgewoond of bij een leuk (zakelijk) evenement bent geweest, kun je hierover Tweeten. Zo creëer je toch een meer persoonlijke sfeer, zonder té persoonlijk over te komen. Verder is het zeker aan te raden om Twitter gebruikers te laten zien dat je geen robot bent, maar een mens. Gebruik daarom altijd een menselijke toon in jouw Tweets, ook al Tweet je onder een organisatie en is je Twitter profielfoto het logo van dit bedrijf. Door een menselijke toon aan te slaan, laat je zien dat er mensen achter de knoppen zitten en geen robots. Wat een ’menselijke toon’ dan precies inhoudt? Alleen het aanslaan van een informele toon, het beantwoorden van vragen, het geven van je mening en het maken van menselijk contact kan al voldoende zijn om menselijk over te komen op jouw volgers op Twitter en ze te laten zien dat je geen robot bent.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden

Je hebt vast wel eens gemerkt hoe lastig het is om een goede, professionele en toch persoonlijke Tweet te typen die binnen 140 tekens valt. 140 tekens is zeker niet veel en al helemaal niet als je jouw Twitter account een persoonlijk tintje wil geven. Als je jouw Twitter account echt een persoonlijk tintje wil geven, kun je dan ook beter gebruik maken van een foto. Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus een foto zegt ook zeker meer dan 140 tekens. Een foto van jezelf, een foto van jou en je collega’s, een foto van je dagelijkse routine of een foto van je kantoor laat Twitter gebruikers een kijkje nemen in je leven of het ’leven’ van het merk achter de Tweets, wat een Twitter account veel persoonlijker en menselijker maakt. Door Twitter gebruikers een kijkje achter de schermen te geven, krijgen zij namelijk een glimp te zien van jouw leven of het ’leven’ van het merk achter de Tweets, waardoor ze zich veel meer verbonden voelen met jouw Twitter account dan wanneer je alleen Tweets verstuurt met teksten en links. Hoewel een foto meer zegt dan 1000 woorden, moet je hier ook weer niet in doorslaan. Plaats daarom alleen foto’s die zinvol zijn en zorg dat je geen foto’s gaat Tweeten om foto’s te Tweeten. Als je iedere dag een foto plaatst van je bureau met een kop koffie, hebben volgers dit na een aantal dagen wel gezien. Zoek daarom een goede balans tussen standaard Tweets (met woorden, linkjes, et cetera) en Tweets met foto’s en gebruik alleen foto’s die zinvol zijn.

Breng je persoonlijkheid over door je eigen tone-of-voice te gebruiken in Tweets

Een Twitter account moet een eigen stemgeluid hebben. Een eigen stemgeluid geeft een Twitter account namelijk een eigen karakter, dat op Twitter extra lastig te vormen is door het ontbreken van non-verbale communicatie. Waar je in real life jouw karakter kan versterken met non-verbale communicatie, kun je dit op Twitter niet. Dit maakt het extra belangrijk om in je verbale communicatie op Twitter extra sterk over te komen, om de ontbrekende non-verbale communicatie te compenseren. Als je Tweets verstuurt namens een grote organisatie heb je niet veel in te brengen over de tone-of-voice van de Tweets die je stuurt, omdat je waarschijnlijk volgens de algemene tone-of-voice van de organisatie moet Tweeten. Als je Tweet namens een kleine organisatie of eenmanszaak heb je al meer invloed op de tone-of-voice op Twitter. Of je nu wel of niet zelf kan bepalen welke tone-of-voice je gebruikt op Twitter: zorg er in ieder geval voor dat jouw stemgeluid op Twitter consistent en eenduidig is. Alleen door altijd met dezelfde tone-of-voice te Tweeten, geef je Tweets en jouw Twitter account een eigen karakter. Tweet je de ene keer met een vlotte, spontane tone-of-voice en ga je vervolgens over op een overdreven professioneel, zakelijk en stijf taalgebruik? Dan komt dit niet erg consistent over. De vorming van een echt persoonlijk Twitter account zal dan ook uit blijven. De makkelijkste manier om een persoonlijke twist aan jouw Twitter account te geven? Gebruik namen! De makkelijkste manier om jouw Twitter account een wat meer persoonlijke en menselijke Twist te geven, is door mensen bij hun naam te noemen. Krijg je bijvoorbeeld een vraag binnen via Twitter, reageer je niet alleen met het antwoord, maar open je jouw antwoord met een persoonlijke groet. Ook als je reageert op een compliment, een klacht of een algemene opmerking, is het zeker aan te raden om namen te gebruiken. Een Tweet als ’Bedankt voor je compliment, Mark’ om te reageren op een compliment, komt al veel persoonlijker over dan ’Bedankt voor je compliment’. Het bedankje mét naam laat namelijk zien dat je de moeite hebt genomen je even te verdiepen in de achtergrond van de persoon aan de andere kant van de computer en je het belangrijk vindt om je volgers persoonlijke aandacht te geven. Zo kom je in één klap veel persoonlijker en menselijker over, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

Aan de slag met Twitter!

Zoals je ziet, hoeft het creëren van een persoonlijke en menselijke sfeer op Twitter dus helemaal niet moeilijk te zijn. Alleen al door te laten merken dat je geen robot bent, door foto’s te gebruiken in Tweets, door een duidelijke tone-of-voice te gebruiken in Tweets en door namen te gebruiken in Tweets laat je zien dat je geen robot bent, maar een mens. En door te laten zien dat je een mens bent, creëer je meer betrokkenheid op Twitter en zal de relatie tussen jou en je volgers alleen maar versterken.

Meer online nieuws?

Lees alle blogs

Google Mobile update: De sigaar of chillen als een baas?

Mobile websites zijn belangrijk, zelfs zo belangrijk dat Google er een algor...

Waarom websites met een blog winnen in Google

Statische websites zonder updates en frisse content. Kan dat nog wel tegenwo...

Google AdWords: Input voor zoekmachine marketing?

Al een keyword onderzoek gedaan? Een handige volgende stap is om Google AdWords.

Zoekwoord posities eenvoudig monitoren met Authoritylabs!

Wil je SEO goed aanpakken dan is het essentieel dat je dagelijks je zoekwoor...

Twitter inzetten als bedrijf of personal brand. Ben jij asociaal?

Twitter is geen hype meer maar een echt business platform. Hoe gebruik jij h...

Meer bezoekers en traffic genereren met een blog!

Meer zichtbaarheid en bezoekers? 5 super handige tips hoe je direct kunt starten met bloggen.

Vrijblijvend advies van Vincent?

Vincent de Vlugt